Violacions de gènere

La violació de gènere és un tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona, o grups de persones per la seva orientació/identitat sexual. Normalment cap a la dona pel simple fet de ser-ho. Hi ha diverses estadístiques que afirmen que la majoria de víctimes de la violència de gènere són dones i nenes.Vuit dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des del començament d’aquest any, 983 des de l’any 2003.

Avui en dia però, encara segueixen havent-hi greus problemes que impedeixen que les dones siguin igual de respectades que els homes. Un d’aquests és violència masclista, un tipus de violència física o psicològica cap a una persona de sexe femení, que li causa un dany físic, sexual o psicològic. Aquests sofriments són molt usuals, sobretot en dones majors de 16 anys que comencen a ser independents i a no dependre dels pares en certes situacions. És per això, que un 12,5% de 2,5 milions de dones enquestades van patir la violència tant física, amb més abundància: un 10,3%, com sexual, amb un 8,1%, segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona del 2015. Però aquesta xifra no sempre ha sigut així d’elevada: el 2006 era un 6,3% de dones les que van afirmar haver sigut maltractades per les seves parelles o exparelles, i el 2011 el número ja havia incrementat al 10,8%.

A part d’això, un dels principals problemes que avui en dia segueix havent-hi és que aquestes violències no són denunciades, ja que set de cada deu víctimes per por, no realitzen la simple acció de denunciar o en el moment en què estan patint aquesta agressió, trucar al 016.